Wednesday, July 11, 2012

Myra at breakfast (pun nak merajuk?)

Myra masa kat dining table, perangai dia macam Nina jugak. Dia nak tempat dia sendiri dan nak suap sendiri. Tapi tak seperti Nina yang kemas dan pembersih orangnya, Myra pula suka kecah-kecah dan lap tangan dia yang berminyak kat baju, seluar, rambut atau kat muka Abi. Tapi Alhamdulillah, pagi ni, Myra baik.


Brekfes faveret kami ialah kentang goreng. Dan seperti biasa, Myra nak duduk dan suap makanannya sendiri. Semuanya berjalan lancar. Tapi bila Myra start sapu-sapu tangan dia yang berminyak tu kat merata tempat, Abi jadi tak selesa (walaupun tahu lepas ni Myra akan mandi jugak).


Tapi, nak menegur si Myra ni kena ada skill. Takblley terus terjah cakap kekuat sampai dia terperanjat. Kena puji dulu, kasi geng dengan dia. Taktik yang biasa Abi gunakan ialah puji Myra pandai suap kentang. Masa dia dah leka senyum-senyum, kita pun cakapla perlahan-perlahan dalam nada paling mesra kat dia, jangan lap tangan dia kat rambut.


Tapi Myra ialah Myra. Dia merajuk dengan atau tanpa sebab. Dan pagi tu, Myra buat keputusan nak merajuk. Abi tenang lagi masa tengok Myra sentap dengan nasihat Abi. Tapi bila Myra dah mula buat sequence nak 'Merajuk Star' dia (yakni dengan tunduk dan tutup muka), Abi rasa, hari ini akan lebih ceria dari apa yang Abi jangka.


Myra, Myra. Our lovely drama pwincess...


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...