Wednesday, November 30, 2011

Nina mewarisi perangai Abi

Abi menyalahkan diri sendiri atas perkembangan terbaru si Nina

Kita ambik gambor dia, dia ambik gambor kita balik.
Tu baru dua tahun tu. Dah tiga tahun besok, entahlah...

Tuesday, November 29, 2011

Myra Chak is unstoppable

It's a full time job trying to keep Myra in one place

You can tell Myra got plans up her cute little lobe when she's pouting her lips

video
Myra dah pandai pakai alas kaki and demand nak join 
kakak dia main kat luar, sekarang..There she goes

Friday, November 25, 2011

Here comes the weekend and...Myra Chakk

Myra bila sampai kat rumah jer, terus attack tangga 
Tahapa benda la yang dia cari kat atas ntah...

''Myra ahhhh...''


Bila kita marahkan dia, dia pulak marahkan kita balik...

Hah? Tu mesti nak cakar mulut Abi tu

Monday, November 21, 2011

Nina ikut Umi pilih kasut

video
Masa outing ke KL haritu, ada satu part tu, Nina ikut Umi pergi test test kasut. Belakang, Nina yang lagi sibuk mengetest dari uminya...
video

Sunday, November 20, 2011

Adorable Nina Chak

 Although Nina DOES have her tantrums, Abi can see that she is a sensible sister. A very orderly one that is, so much so that whenever Myra threw something out, Nina would be mad trying to keep things in order.
 Another thing is that Nina is possessive. Any of her belongings, can be used by Myra ONLY at her approval. Most of the time, she'd reposes what ever it is that's in Myra's hands.
And during those times, I just wonder in amazement looking at these beautiful creatures...

Wednesday, November 16, 2011

The rise of Myra. For real

Myra is THE princess

Tangga is her TOY

Menjawab is her faveret

Muka blank is her shield

Now that she can walks...

..ow man, she can walk..

..not the bergantung kat dinding kinda walk...

..the suicidal leap kinda walk...

Tuesday, November 15, 2011

Nina Chaak

Nina dah makin besar 
Dia juga selalu termenung, nampaknya

...dan biasanya, adala projek nakal yang dirancangnya tu...

...jangan terpedaya dengan wajah yang kecil ini...

Monday, November 14, 2011

Dinner di Ampangan

My gurls... 
Nina is quickly becoming a friend to us now
While Myra is kicking Abi's ass...

Sunday, November 13, 2011

Myra Budak Degil

Ini ialah Myra

Dia budak degil

Bila kita tegur dia menjawab

Bila kita marah dia, dia cakar bibir kita

Umi ialah milik dia...

Hah? Jangan nak buat muka tak bersalah!

Myra Chaaak! Aaaahhhh!!!

Friday, November 11, 2011

Myra Degil

video
video
Faveret Myra ialah main kat tangga.
Tapi kalau Abi dah block tangga, dia akan
main penyepit baju yang kat tangga tu.
Bila Abi dah tutup tin penyepit baju, Myra akan panjat
tangga dan buatlah apa-apa saja asalkan mencemaskan Abi.
Hehehe. Abi salahkan Gangliosida dalam susu Myra

Wednesday, November 9, 2011

I love My Mom

This is my Mom, my Wali, my LOVE, my strength
my weakness, my savior, my EVERYTHING...
I know Allah through her.
I know Allah bless her. I pray Allah bless her more
and have mercy on her and her family in the day after
Mak pantang jumpa tumbuh-tumbuhan. Dia mesti nak pau pucuk
pokok tu dan cuba nak tanam kat umah. Tapi sebab ada masalah
perpagaran, semua tanamannya dikerjakan oleh kerbau liar. Yang mak tak tau,
mahligai dia kat Syurga dah penuh dengan pokok pokok.
Orang lain ada p0kok pisang, kurma dan delima kat syurga, mak ada peria katak,
cili padi power, durian, rambutan, manggis, mangga dan tahapa pokok yang Abi
pun taktau namanya. Series banyak mak dah tanam...

Dulu-dulu masa Abi kecik kecik, mak kurang jenjalan.
Tapi sejak anak-anaknya dah besar, beliau sering merayau
ke sana kemari, hantar Zaharah, Imah atau Zaidah. Abi
azam lepas mak pencen, Abi nak hantar mak tour satu dunia dengan Umi

Tuesday, November 8, 2011

Nina Rempit

Petang semalam sempat merempit dengan Nina, pegi beli burger 
Nina sang the whole time

Happy betul dia

Berpusing-pusing helmet tu ikut kepala Nina...


Ni dia wajah puteri Abiii

Waaahhhh...Pakai helmet, laaa....

"Abi saya sayang saya. Beliau pakaikan saya helmet SIRIM"

Friday, November 4, 2011

I Love You Umi

Had breakfast with Umi just now.
We lost something today. 
But we gained two new things: 
Latest update is Myra has become accustomed to walking
instead of mopping the floor.

Nina never fail to amuse us with her antics and tantrums
I hope things will get better. Soon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...