Wednesday, November 9, 2011

I love My Mom

This is my Mom, my Wali, my LOVE, my strength
my weakness, my savior, my EVERYTHING...
I know Allah through her.
I know Allah bless her. I pray Allah bless her more
and have mercy on her and her family in the day after
Mak pantang jumpa tumbuh-tumbuhan. Dia mesti nak pau pucuk
pokok tu dan cuba nak tanam kat umah. Tapi sebab ada masalah
perpagaran, semua tanamannya dikerjakan oleh kerbau liar. Yang mak tak tau,
mahligai dia kat Syurga dah penuh dengan pokok pokok.
Orang lain ada p0kok pisang, kurma dan delima kat syurga, mak ada peria katak,
cili padi power, durian, rambutan, manggis, mangga dan tahapa pokok yang Abi
pun taktau namanya. Series banyak mak dah tanam...

Dulu-dulu masa Abi kecik kecik, mak kurang jenjalan.
Tapi sejak anak-anaknya dah besar, beliau sering merayau
ke sana kemari, hantar Zaharah, Imah atau Zaidah. Abi
azam lepas mak pencen, Abi nak hantar mak tour satu dunia dengan Umi

4 comments:

gedek! said...

Mom ada blog sendiri, tak?

Irwan said...

kahkahkah...siot lu bro.

kahkahkah..(tokono, den)

Anonymous said...

Great mother ever..

Irwan said...

anon; and an even GREATER woman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...