Tuesday, February 12, 2013

#KeboiKeboi

Umi dahada nama kalau baby yang keluar ialah lelaki. Ariel Rafiq. Abi pada mulanya takde komen dengan cadangan yang dikemukan, memandangkan dia sendiri memang takde apa-apa idea. Abi tertarik dengan nama Zulkarnain sebenarnya tapi taklah begitu menekankannya sebab Umi macam dah melekat dengan nama tadi, lebih-lebih lagi bab 'Rafiq' yang bermakna 'peneman' tu. Abi cuma risau dengan pengaruh kurang sihat yang meliputi nama 'Ariel' memandangkan ia adalah nama vokalis subur band dari Indonesia: Peterpan.

Memandangkan kehadiran Boboi yang tiba-tiba, serta masih belum ada persefahaman antara Umi dan Abi akan penjenamaan yang sesuai sempena baby boy yang lahir pada 8 Jan 2013 jam 1616 petang itu. Segala urusan penggugelan disandang sepenuhnya pada Umi yang masih ditahan diwad atas sebab prosedur rutin kelahiran melalui pembedahan, ditambah dengan tekanan darah Umi yang masih belum menampakkan tanda-tanda penurunan. Abi pulak yang masih culture-shock kena jaga dua tuan puteri terlasak di Seremban, tau nak menambahkan lagi tekanan pada Umi tiap kali datang melawat ke tingkat 6, Hospital Tuanku Jaafar Seremban.
Akibat kelambatan itu, Boboi digelar 'boboi boy' ajer dari saat beliau lahir. Bersempena dengan panggilan manja kakak Boboi semasa kecil iaitu 'Myra -chak' yang bertukar menjadi 'chakechak' bila disebut lelaju, nama timangan Boboi juga bertukar menjadi 'keboi'. Akibat selalu sangat diwiridkan tiap kali Abi datang melawat agaknya, nama #keboikeboi terus melekat pada Boboi walaupun nama 'ALI ZHARFAN' telah dianugerahkan pada 15hb Jan (setelah didesak oleh Uwannya dari Pedas).

Apa maknanya, kita semua bolehh gugel sendiri. Pada Abi, yang penting Ali dah keluar dan sihat dan Umi yang mengeluarkan Ali juga selamat. Walaupun Umi masih ditahan diwad sebab tekanan darah tinggi dan Ali sebab demam kuning, Abi syukur sebab semuanya teratur.

Allah memang Maha Hebat dalam pentadbiranNya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...