Monday, June 11, 2012

Petang Ahad di Seremban Selatan

Petang Ahad, macam biasa Abi diperas ugut oleh Amaninas untuk membawa mereka ke playground taman. Abi akur setelah Myra duduk katt muka Abi, dengan pampers yang penuh.. Dengan berry.


Petang tu orang tak ramai. Pasukan volleyball taman kelihatan leka bergotong royong membersihkan semak sekeliling court. Budak-budak ada yang main futsal, ada yang main kejar-kejar. Ramai jugak yang main apa benda ntah yang dihurungnya ramai-ramai kat satu bench tu. Barbie ke apa ntah. Nina, Puteri dan Maya sesampai jjer playground terus attack playhouse dan tak banyak kesukaran untuk mereka terus blend in dengan bebudak lain yang terjerit-jerit main 'buaya-buaya'. Myra pada mulanya leka berpeluk dengan Abi. Setelah Abi biasakan dia main gelungsuur dan setelah Myra got the hang of it, dah segala gelungsur pulak yang dicubanya. Tak padan dengan kecik betul Myra.


Balik rumah sekitar 645pm, kami singgah kat satu kedai runcit tu beli air sorang satu. Puteri nak mintak belikan sekali untuk abangnya; Adam tapi Abi kata takkan nak beli untuk atok, wan dan toknyang sekali. Tergelak besar akak kedai.


Malam tu, lepas mandi Nina terus tidur. Myra pulak macam biasa, perasan manja dengan mengada-ngada menangis tanpa sebab hinggala beliau disumbat dengan botol susu kira-kira pukul 1030pm. Lepas dapat bekalan gangliosidanya, Myra terus ke LalaLand. Nina pulak dah bangun.


Tapi malam tu, Nina tak berapa aktif. Setelah dapat sebotol susu dan bergolek-golek hampiar 3/4 ruang tamu, barulah Nina tidur lena. Abi pulak yang tak dapat tido dan kali terakhir Abii tengok jam malam tu ialah pada 330am.


Sekian.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...